Mansikka vai suklaa jäätelö? Oikealle vai vasemmalle? Kyllä vai ei? Lukio vai amitsu?

Ihmisen elämä on täynnä valintoja. Osa huomattavasti helpompia kuin toiset. 'Kumman jäätelön ottaisi', kuuluu niihin suht helppoihin valintoihin, joissa voi jopa kompromissin tehdä, sillä se ei luultavammin vaikuta tulevaisuuteesi sen kummemmin, ellei sitten valitsemassasi jäätelössä ole myrkkyä.

Morsian seisoo alttarilla ja tulee sen ihanan pelottavan päätöksen sanominen. Tosin useimmiten tämä on päättänyt vastata "Tahdon" ennen kuin edes aloittanut sen kummemmin häidenkään suunnittelun. Jos päätös kumminkin tuntuu siinä vaiheessa täysin väärältä tai paniikin ottaessa vallan, saattaa raukka sittenkin kieltäytyä järkyttäen kaikki vieraat, sulhasen ja papin mukaan lukien.

Oma tämän hetkinen valinnanvaikeuteni ei tosin johdu jäätelöstä, eikä häihin menosta. Ehei. Itselläni on elämä tullut siihen risteykseen, jossa tulisi se opiskelu paikka valita peruskoulun päättyessä. Kaksi potentiaalista ehdokasta löytynyt (kolmas on liian korkealla minulle) ja valinnan tuska on kamala. Osittain johtuen siitä, että jos menen vaihtoehto kakkoseen, pelkään, ettei minun ja poikakaverini juttu tule silloin oikein toimimaan, sillä jo nyt näemme harvoin kouluni tähden. Tosin oman etuni kantilta pitäisi valinta tehdä, joten pitäisi vain saada aikaa ja omaarauhaa miettimiseen, eikä tätä edesauta äidin ja opon odottava katse ja hengitys niskassani...